Skladování potravin
Kam co uložit?
Suché potraviny jako je rýže, těstoviny, ovesné vločky, různá semínka a oříšky je praktické přendat do skleněných dóz. Nedostane se k nim vlhkost ani nezvaní hmyzí hosté. A budete mít perfektní přehled o tom, kde je co uloženo, takže si podstatně urychlíte a zpříjemníte vaření.
Dózy, do nichž uzavřete koření, kávu, čaj nebo ostatní aromatické dobroty, by měly dobře těsnit, aby nic nevyčichlo a nemíchaly se vůně a pachy. Zároveň jsou vhodnější skleněné, nemusíte se obávat, že by nepříjemně načichly.
Na ovoce a zeleninu jsou v chladničkách určeny spodní zásuvky. V těch se totiž udržuje vlhkost, která dělá většině plodů dobře. Takové brambory nebo cibule či česnek svoje místo najdou ideálně v ošatce nebo košíku ve spíži. A banánům to zase bude lépe slušet vyskládaným na pěkné míse v pokojové teplotě.
TIP: Listovou zeleninu přemístěte do misky a přikryjte navlhčenou papírovou utěrkou. Takto vám vydrží špenát nebo saláty v lednici několik dní ve skvělé formě.
Zbyla vám od oběda polévka? Máte příliš omáčky na těstoviny? Šup s přebytkem do krabičky a zmrazit. Po dlouhém pracovním dni nebo při extrémní nechuti k vaření skvěle poslouží.
Chystáte svačinu školákovi nebo si nosíte oběd do práce? Vyberte krabičku, která perfektně těsní. Kdo by chtěl řešit spoušť v aktovce nebo omáčku na dně kabelky?
TIP: Nechce se vám každý den řešit, co si navaříte a vezmete s sebou do práce? Možností může být krabičková dieta na míru, která se postará o vaší vyváženou stravu.