Vyhledat dovolenou
Vyhledat destinaci, místa, typ dovolené, hotel ...
Termín
Počet nocí
Filtrovat, cena, doprava, strava, cestující ...
Filtrovat, město, kategorie ...
Co se vám vybaví, když se řekne španělská kuchyně? Nám jednoznačně skvělá paella s mořskými plody, sušená šunka jamón a studená polévka gazpacho. Španělská kuchyně je barevná a temperamentní stejně jako španělská kultura. Hojně se tu využívá olivový olej, Španělsko je jeho totiž největším producentem na světě. Vedle jídla Španělé kladou i důraz na dobré trávení – poobědová siesta je nutnost! :-)
od 14 190 Kč
za osobu
od 21 190 Kč
za osobu
od 11 990 Kč
za osobu
od 19 990 Kč
za osobu
od 13 790 Kč
za osobu
od 14 290 Kč
za osobu
od 17 375 Kč
za osobu
Předtím, než se odeberete na siestu, musíte si vychutnat dezert. A co jiného než nejlepší churros? Ne, to není nadávka. Churros jsou smažené tyčinky (popřípadě kroužky) z koblihového těsta, které se namáčí v čokoládě. Budete se olizovat až za ušima!
Italskou kuchyni není nutné dlouze představovat. Známe a milujeme ji všichni. Jejím základem jsou totiž čerstvé suroviny, je lehká, a to jak na přípravu, tak i trávení. V italské gastronomii jsou velké regionální rozdíly, a proto při cestách po Itálii vždy ochutnáte něco nového. A důležitá informace na závěr: i když o původu pizzy se vedou pře, tu originální italskou ochutnáte v Neapoli.
od 8 295 Kč
za 2 osoby
od 2 499 Kč
za osobu
Nejlepší cena v termínu 04. 06. - 11. 06.
od 22 290 Kč
za osobu
od 21 490 Kč
za osobu
Chcete-li ochutnat něco tradičního a zároveň neobvyklého, objednejte si spaghetti nera, tedy sépiové špagety. Pochází ze Sicílie, často se připravují s krevetami, mušlemi nebo jinými mořskými plody a jsou opravdovou lahůdkou! A jako bonus se budou skvěle vyjímat na vašem Instagramu. :-)
Chorvatská kuchyně kombinuje vlivy středomořské a jihoslovanské gastronomie. Zatímco v přímořských oblastech ochutnáte čerstvé plody moře, ve vnitrozemí si pochutnáte na klasických balkánských dobrotách. Vedle ryb jsou základem chorvatské kuchyně nejrůznější grilovaná masa, ovčí sýry, těstoviny a bílý chléb.
od 4 350 Kč
za 2 osoby
od 2 390 Kč
za osobu
od 6 680 Kč
za osobu
od 886 Kč
za osobu
od 4 750 Kč
za osobu
Kdo zná čevapčiči ze školní jídelny, možná chová k tomuto pokrmu jistou skepsi. Chyba! Pravé balkánské čevapčiči je lahůdka, dělá se z jemně namletého jehněčího či telecího masa a podává se se syrovou cibulí, zeleninou, hořčicí, ajvarem a chlebem. Obdobou čevapčiči je také pljeskavica, která má tvar velké placky.
Řekové ví, jak si užít život, a to včetně skvělého jídla a pití. Řecká kuchyně je plná svěžího ovoce a zeleniny, z masa tu vládne jehněčí, vepřové i kozí. Velkou kapitolou jsou samozřejmě i ryby. Z řecké kuchyně se i v zahraničí proslavily pochoutky jako gyros, řecký salát se sýrem feta, tzatziki nebo musaka. Slavné jsou i destiláty Metaxa nebo Ouzo, které poslouží jako správný digestiv.
od 12 590 Kč
za osobu
Nejlepší cena v termínu 03. 06. - 09. 06.
od 22 295 Kč
za osobu
od 11 390 Kč
za osobu
Nejlepší cena v termínu 18. 05. - 25. 05.
od 12 590 Kč
za osobu
od 13 790 Kč
za osobu
Jet do Řecka a neochutnat musaku, to zkrátka nejde. Podobně jako u italských lasagní ji tvoří několik zapečených vrstev – základem jsou plátky lilku, mleté jehněčí maso, brambory, rajčata a bešamelová omáčka. Příprava zabere půl dne, ale výsledek stojí za to. Proto si ji nechte uvařit, až budete cestovat do Řecka.
I v Portugalsku hrají velkou roli ryby. Vedle toho je portugalská kuchyně poměrně hutná a obsahuje hodně červeného masa. Porce v restauracích bývají tak velké, že není neobvyklé objednat si poloviční porci. Portugalci jsou odborníci na zákusky – ten nejslavnější se jmenuje pastel de nata (malý pudinkový koláček) a můžete si ho koupit na každém rohu, stejně jako výtečnou portugalskou kávu.
Nejlepší cena v termínu 23. 05. - 30. 05.
od 25 890 Kč
za osobu
od 4 890 Kč
za 2 osoby
Nejlepší cena v termínu 14. 05. - 21. 05.
od 16 790 Kč
za osobu
od 26 490 Kč
za osobu
od 15 990 Kč
za osobu
A teď tu máme něco pro odvážné masožravce. Pokud zavítáte do Porta, jistě uslyšíte o pokrmu francesinha. Je to zapečený sendvič, který obsahuje snad všechny druhy masa, na které si vzpomenete: plátek vepřového, šunku, slaninu, různé druhy klobás... To vše je zapečené v toustovém chlebu zalitém sýrem, vajíčkem a rajskou omáčkou. Shrnuto: doporučujeme zajít na francesinhu, až budete mít opravdu velký hlad.